Αποζημίωση δικαιωθέντος δικαστικώς υποψηφίου, ο οποίος δεν είχε προσληφθεί ως Ειδικός Φρουρός λόγω τατουάζ

Ένα μικρό τατουάζ, που απεικόνιζε ένα μικρό τριαντάφυλλο είχε στο αριστερό του πόδι ο ειδικός φρουρός που είχε πάρει μέρος στον διαγωνισμό της Ελληνικής Αστυνομίας το 2009.

Τότε όμως, οι υπηρεσίες εφαρμόζοντας μια υπουργική απόφαση, τον είχαν απορρίψει παρά το γεγονός ότι είχε ξεκινήσει διαδικασία ώστε να το αφαιρέσει από το πόδι του. Ο 30χρονος όμως προσέφυγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε, καθώς όπως δήλωσε στο Star ο δικηγόρος του Πέτρος Αγγελάκης:

«Τα τατουάζ μπορεί να αποτελέσει λόγο αποκλεισμού υποψηφίου μόνο αν συντρέχουν αθροιστικά δυο προϋποθέσεις. Και να είναι εμφανές εξωτερικά με την ενδυμασία του ανδρικού φρουρού, και επιπλέον είτε να προσβάλλει την ουδετερότητα του ειδικού φρουρού, είτε να προσβάλλει τα χρηστά ήθη».

Ο ειδικός φρουρός, που κατά τα άλλα πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, τελικά προσελήφθη στην αστυνομία το 2015 και από τότε υπηρετεί κανονικά. Όμως δεν σταμάτησε τον δικαστικό του αγώνα καθώς ήθελε να λάβει και υλική αποζημίωση, όπως και έγινε:

«Εγκρίθηκε από την ΕΛΑΣ το ποσό των 84.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στις αποδοχές που θα ελάμβανε αν δεν βρισκόταν παράνομα εκτός υπηρεσίας» τόνισε ο δικηγόρος του.

Ο δικηγόρος του Πέτρος Αγγελάκης εξήγησε στο δικαστήριο για ποιο λόγο δεν έπρεπε ο συγκεκριμένος ειδικός φρουρός να απορριφθεί για ένα… «μαραμένο» τριαντάφυλλο:

«Είχαμε αναφέρει χαρακτηριστικά την περίπτωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατά δήλωση του έφερε 5-6 τατουάζ στο σώμα του».

Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να είναι οδηγός και για άλλους νεαρούς, κυρίως αστυνομικούς, που απορρίφθηκαν λόγω τατουάζ και κρίθηκαν ότι δεν μπορούν να υπηρετούν στις τάξεις της ελληνικής αστυνομίας.

Πηγή: https://www.sdna.gr/politiko-deltio/ellada/article/264765/ekopsan-eidiko-froyro-gia-ena-tatoyaz-kai-dikaiothike

Leave a comment